onsdag 31 mars 2010

I sista minuten


Ja frågan är väl om jag kommer att få användning för denna mössa innan våren slår till på riktigt? Tur att man bor i Norrland och det fortfarande snöar.... Kul var det att göra den i alla fall! Tjockt garn och stora stickor = går fort. :) Och även om jag inte vill tänka på det nu så vet jag ju innerst inne att sommaren är så kort så kort och sen är det vinter igen. Och då kommer den ju till användning, om inte förr.

Garnet är Milano från Hjertegarn och en beskrivning på hur man kan göra finns här. Jag är faktiskt så nöjd med resultatet att jag gått omkring med mössan på inomhus. Den är så mjuk och skön! Och jag älskar den gröna färgen. Maken säger att jag ser ut som en hiphopare eller tomte. Men lillkillen såg ännu knasigare ut i den!


Nu när jag har tittat på bilderna så ser jag hur otroligt stor/lång den är och undrar om jag kommer våga visa mig utomhus med den på huvudet!! Jag hade nog klarat mig utan den översta decimetern. Ändå gjorde jag den mindre både på längden och bredden än vad det stod i beskrivningen... Haha, jag får väl fortsätta mysa inomhus!

tisdag 30 mars 2010

Längst ner i UFO-korgen....


Det här är ett riktigt UFO! Jag började på koftan för ett par år sen, då med tanken att det skulle bli en present åt en liten kille. Men innan jag hann sticka klart insåg jag att den skulle vara för liten för honom och gav upp projektet. När jag plockade fram det för ett tag sen var det bara en halv ärm kvar att sticka + montering och huvan. Nu är den klar och fortfarande för stor för min son! Men att den skulle passa en 2-åring som mönstret säger tror jag inte ett ögonblick på - snarare en 1-åring.


Jag är lite tveksam till färgen. Tänker att det hade varit bättre att välja en mer neutral färg, t ex brun eller grå, till ett utanpå-plagg som ska passa till mycket. Men det är ju kul med lite färg också! Nästa gång skippar jag nog huvan eftersom den är ganska stor och klumpig. Den blev dessutom lite ojämn i kanten vilket drar ner helhetsintrycket.


Mönstret kommer från Drops, liksom Alpaca-garnet. Kokosknappar från den lokala garnbutiken.

Det känns bara så skönt att detta plagg äntligen är klart, jag hatar UFOn som ligger och knager i bakhuvudet!

måndag 29 mars 2010

Hjälpstickan


Fick tipset om Hjälpstickan från Marias garnhändelser. Stadsmissionen förmedlar stickade och virkade plagg åt hemlösa. Vilken underbar, värmande idé!

torsdag 25 mars 2010

Plötsligt händer det

Har budat några gånger på Tradera. men alltid tyckt att det blivit för dyrt. Har suktat och letat, och så plötsligt står den bara där framför mig, Gynthers Sy till barnen. 40 riskdaler fick jag punga ut med på bokantikvariatet. Jag log hela vägen hem i vårsolen.

söndag 21 mars 2010

Stickhimlen


Jag fick tipset att kolla in Ravelry.com när jag var på stickkafé igår. Och oj vad kul! En stick- och virkcommunity med forum och grupper, mönster och massor av annat! Skaffa er användare nu om ni inte redan har - det är gratis! Varning... det är ganska lätt att fastna där. :)

lördag 20 mars 2010

Välkomstpresent




En bebis-present är levererad. Presenten var färdig långt innan bebisen tittade ut men p g a diverse förkylningar, resor och ryggskott så har vi ännu inte träffat den lilla plutten som redan fyllt en månad. Paketet levererades istället till pappas kontor, så att den hinner användas innan lillen blir för stor! Innehållet är en tåg-body och en liten sjöhästskallra. Den uppmärksamme läsaren noterar att jag tidigare gjort i princip likadana saker till min egen lille kille (se annars här och här om du undrar). Fantasilöst kan man tycka så här i efterhand, men har man hittat sina favoriter så har man....

Tack för alla krya på dig-hälsningar i mitt förra inlägg, det värmer!! Och ryggen är så bra att jag orkat vara på stick-kafé idag! :)

lördag 13 mars 2010

Det näst bästa...

Med jämna mellanrum knakar det i min rygg och nu är ett sådant tillfälle. Att pyssla är inte att tänka på, all energi går åt att försöka klara vardagen. Men då får man glädjas åt annat än pyssel... T ex en god kopp kaffe i våra nya fina Adam-koppar som maken och jag fick i gemensam födelsedagspresent!


Snart kommer det mer pyssel, hoppas jag! Tills dess läser jag mönstertidningar och klappar på mina tyger! :)

tisdag 9 mars 2010

Nyckelpigor

Så blev det äntligen lite tid och ork över till att sy! Den här gången testade jag en ny modell på body. Tycker i och för sig att modellen från Ottobre med omlottöppningen som jag brukar göra funkar jättebra men det är ju kul om inte alla kläder ser likadana ut också. Den här har knäppning på ena axeln istället. Jag gillade också att ärmarna bara är fållade istället för kantband som är så svåra att "köra över" med overlocken när man syr ihop ärmarna. Här blev det slätt och fint. Även detta mönster är från Ottobre (1/2006).


Hade först tänkt sätta orangea kantband (förstås), men ändrade mig sedan till röda. Jag hade så mycket av det röda tyget att jag passade på att göra ett par matchande muddbyxor också. Sonens garderob är annars lite svårmatchad just nu. Det är ränder på längden och tvären och en massa mönster. Men väldigt lite enfärgat.


När det var klart kunde jag inte låta bli att sy dit ett par nyckelpigor, som jag blev ägare till häromdagen, för att matcha favoritleksaken. Favorit för både lillen och mig. Jag fasar för den dagen då han bara vill ha hemska rymdskepp och superhjältar i plast. Gamla kära Brio har så mycket mer känsla!

Det röda tyget som jag använt till byxorna och kantbanden på bodyn kommer från Stoff och stil, liksom tygmärkena. Det randiga trikåtyget är från Gittes. Tryckknappar från Bibbis textil.

måndag 8 mars 2010

Längtar


Resa, förkylningar och födelsedagsfirande (makens) har gjort att pysseltiden reducerats till nära noll den senaste veckan. Istället bjuder jag på de två mest uttjatade bildtemana man kan hitta - tulpaner och nyinköpta tyger! ;) De får symbolisera min längtan efter att sy och att våren ska komma...

onsdag 3 mars 2010

Dalarna


I helgen var vi i Dalarna. Sonen åkte pulka, myste med farfar och stortrivdes!

Maken åkte Öppet spår (Vasaloppet). 9 mil på skidor i konstant snöfall och blåst... Jag skulle inte göra det för alla pengar i världen (ens om det var solsken)! Eller jo, förresten, för alla pengar i världen skulle jag göra ett försök. Tänk bara hur mycket tyg man skulle kunna köpa! Och så lite malariamedicin, såklart. :)

Själv roade jag mig med loppis och lite stickning. Loppisarna i Dalarna är de bästa!! Hittade bl a en bok och ett fint påslakan som nog kommer att bli något somrigt klädesplagg så småningom.


Stickningen är ett gammalt UFO som påbörjades i somras. Kan det bli något av detta trassel, tro?


Snälla svägerskan hade hittat dessa fina böcker som hon köpt åt mig. Samma serie som de här!


Vilken lyckad helg! :)