tisdag 30 juni 2009

Landskap


Nu när symaskinen kommit hem igen och äntligen fungerar så har det blivit ytterligare ett par set till lillen, bland annat det här i det klassiska landskapstyget. Lite större storlek på detta - de växer fort, har jag hört!

Mönstret är från Ottobre, landskapstyget från Jofotex och det enfärgade tyget från Stoff & stil.

Kanske dags att testa något nytt mönster nu...?

måndag 29 juni 2009

Haremsbyxor?


Har sytt några små byxor i trikå och velour av enkel modell till lillen. Problemet med att sy till någon som inte är född än är ju förstås att veta hur passformen är. Maken tycker att de här ser ut som haremsbyxor. Men blöjan måste ju också få plats?

torsdag 25 juni 2009

Efterlängtade


Åh vad roligt - äntligen kom min beställning av tyger från E-slöjd idag! Färgerna har varit slut länge.

De orange/bruna tygerna ska bli matchande set med tröjor till maken och bebisen. De turkosa tygerna är till mig själv. Ser mer blå ut på bilden än vad de är i verkligheten.

Nu saknas bara symaskinen....

onsdag 24 juni 2009

Avslut


Symaskinen fortfarande på lagning. Det var tydligen fler grejor som var sönder i den... vad vet jag? Verkar kanske inte vara mitt livs bästa köp med tanke på priset jag betalade och att den redan krånglar.

Det här är ett stickat alster som varit klart hur länge som helst så när som på knapparna. Nu sitter de också där! Sen återstår bara en tvätt och lite bättre formning av plagget.

Det melerade mönstret på bomullsgarnet är lite väl hysteriskt. Men det är ett ekologiskt garn, vilket ju ger pluspoäng, så jag gav det en chans. Mönstret till koftan kommer från Järbo.

tisdag 23 juni 2009

Alternativ


Tja... när man inte kan sy så får man ju sticka. Det här ska bli en randig farfarströjan till lillen/-an. För säkerhets skull gör jag storlek 1 år. Jag vet ju med mig att mina projekt, och särskilt stickade sådana, sällan blir klara på stört...

måndag 22 juni 2009

Åh nej!


Var tvungen att lämna in min nya fina overlockmaskin på service idag. Coversömmen blir inte bra och har inte funkat sen jag köpte den. Hjälpsamma maskinförsäljerskan fick inte heller till det, så maskinen får sova över hos henne tills servicemannen kan kolla den. Vilken dålig start på min semester, då jag tänkt sitta och sy från morgon till kväll! Bebisen i magen är ju beräknad att komma ut i nästa vecka, och hur ska jag nu hinna sy hela bebis-kollektionen som jag planerat...?

Nåja, jag kan ju börja med att visa ett litet set som faktiskt blev bra, även i coversömmen. Visserligen saknas det fortfarande tryckknappar i bodyn, men det ska jag få hjälp med av en kompis som har en sån där fin press som man sätter dit dem med.

Och nej, vi vet inte vilket kön det är på bebisen, trots färgen på plaggen.